Promille hvis jeg drikker en flaske portvin?

Hei! Jeg lurer, hvis en 18 år gammel jente, som veier 48kg (og ikke har ellers drukket alkohol før), drikker en hel flaske (75 cl) med portvin – hvor høy kan promillen sånn cirka bli?

kvinne/jente |
18 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvor høy promille du vil få og hvordan du vil oppleve alkoholrusen er vanskelig å si. Det avhenger av vekt og kjønn, men også om du er vant til å drikke alkohol, om du har spist på forhånd, hvor fort du drikker, om du er frisk eller syk, bruker medisiner etc.

Portvin har et alkoholinnhold på mellom 15-20%, så drikker du en hel flaske  vil du nok uansett få en ganske høy promille. Hvis du ikke har drukket alkohol før er det bedre å prøve det forsiktig ut. Drikk gjerne alkoholholdig drikke med lavere promille som f.eks øl eller vin. Drikk ett glass langsomt, vent en halv time eller mer og drikk noe som ikke inneholder alkohol mellom hver alkoholenhet. Kjenn etter hvordan du føler deg før du drikker mer. Vi vil anta at det er nok med en 3-4 glass øl eller vin i løpet av kvelden, for at du skal beholde kontrollen, men det er individuelt. Drikker du slik at du får en for høy promille kan du lett få problem med konsentrasjon og koordinasjon, snøvle og sjangle, bli kvalm og kaste opp. Unge mennesker er også mer utsatt for vold og voldtekt med høy promille så det er mange fordeler med  å beholde kontroll.

Du kan lese mer om alkohol og alkoholens virkning på vedlagte lenker. Vi anbefaler deg også å laste ned vår app «Drikkevett«. Appen kan hjelpe deg til å planlegge hvor mye du skal drikke i løpet av en kveld og hvor høy promille du får ved ulikt inntak.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.