Hvordan bør jeg trappe ned for å ikke risikere farlige abstinenser?

Hei. Jeg har drukket alt for mye i det siste, ca en halv liter sprit hver dag i et halvt års tid. Nå er jeg redd for å slutte. Redd for abstinenser. Hvordan bør jeg trappe ned for å ikke risikere farlige abstinenser?

mann/gutt |
57 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Vi gir dessverre ikke konkrete råd for nedtrapping. Dette bør du ta opp med lege, eller evt. annet kvalifisert helsepersonell. Ved behov kan legen henvise deg til en spesialist.

Generelt kan vi si at nedtrapping helt klart er veien å gå. Det er viktig å bruke tilstrekkelig god tid på nedtrapping, og ta forsiktige trinn fra dag til dag. Finn et tempo som føles overkommelig for deg, og vær konsekvent med den gradvise reduksjonen, heller enn å gå opp og ned.

Vi anbefaler uansett at du finner noen som kan støtte og hjelpe deg gjennom dette, helst i helsevesenet. Da har du sannsynligvis bedre forutsetninger for å komme deg gjennom dette. Se gjerne vår artikkel Hjelp til å slutte med alkohol.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.