Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hvor lang tid tar det å bli kvitt fysiske abstinenser fra GHB?

Har brukt ghb siden ferien startet siste uka i juni, 6 uker ca daglig. Til dels for å trappe ned på suboxone. Det gikk helt fint,merket ingenting. Men så kjente jeg meg veldig nedstemt når jeg stoppet etter en drøy uke. Så fortsatte litt til og ukene gikk, plutselig var det tid for jobb igjen og jeg kjente jeg på et veldig ubehag. Sleit med å sove, deprimert, hodepine. Så jeg fortsatte igjen. Tok veldig lite når jeg var på jobb, en halv kork hver fjerde time ca. Når jeg kom hjem drakk jeg rett fra flaska og kom tilbake til fantastisk form. Idag er det fredag og jeg har fått påsatt elektronisk fotlenke og må gå på urinprøver i 45 dager. Kjenner på ganske drøye fysiske og psykiske plager. Det går fort ut av kroppen og kan bare påvises noen timer, så sitter å tenker på om jeg skal trappe det ned litt i helgen eller om jeg skal ligge rett ut I helga og vente på mandagen. Vet dere hvor lenge 6 ukers daglig bruk vil ta av tid for å bli kvitt hvertfall de fysiske plagene? Må på jobb på mandagen.

mann/gutt |
38 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvor lenge abstinenser av GHB varer, samt hvor intense plager man opplever, vil kunne variere litt fra person til person. Dette handler delvis om personlige fysiske forutsetninger, men delvis også om hvor mye og hvor lenge man har brukt GHB. Når det er sagt, vil mange oppleve at abstinenssymptomer kan opptre i omtrent en uke etter siste inntak. Noen ligger riktignok litt i underkant av dette, andre derimot kan ligge litt i overkant.

Om du skal trappe ned eller slutte brått er det egentlig bare du selv som må vurdere, og føle på hva som fungerer best for deg. Her vil vi tipse om vår guide Hjelp til å slutte med GHB, som forhåpentligvis kan være nyttig for deg. En viktig ting å være forberedt på, er at en av de vanligste abstinenssymptomene er søvnvansker, noe du jo også har opplevd selv. Dette kan for mange være en sentral årsak til tilbakefall. Derfor bør du også være klar over at du sannsynligvis vil sove litt dårligere enn vanlig i uken fremover (pluss/minus) – men da må du også huske at dette etter hvert vil gå over, noe som er viktig å minne deg selv på dersom du skulle fristes av et tilbakefall.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.