Kommentar på alkoholbruket mitt

Hei. Jeg vil gjerne ha en kommentar på alkoholbruket mitt. Jeg drikker 2 ganger i uka, første dag ca 3-4 enheter, ellers 6 + enheter. Jeg har nå en medisinsk tilstand som krever at jeg må trene for å forebygge for at jeg skal leve bra lenge. Men jeg føler jeg tilpasser alkoholbruken min iforhold til restitusjonen (maks 3 enheter når jeg har trent tidligere på dagen). Har jeg ett problematisk forhold til alkohol? Jeg har tidligere slitt psykisk og stresser så mye i dagliglivet at jeg trenger en måte å stresse ned på. Jeg har aldri hatt ett rusproblem, og jobber innen psykiatri som erfaringskonsulent. Men, jeg er bekymret over min holdning til alkohol. Burde jeg være bekymret? Er dette en usunn/skadelig holdning?

mann/gutt |
32 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Hvis du drikker to ganger i uken og det til sammen utgjør ca 10 enheter regnes det ikke som skadelig eller farlig bruk av alkohol for en mann.  Du kan selv ta testen og se hvordan du ligger an her. Du kan også lese vår artikkel Alkoholisme – når har man et alkoholproblem?

Vi kan nesten ikke kommentere på om du har en usunn holdning til alkohol ut i fra de få opplysningene du gir oss. Men, det er mer enn mengde som avgjør om alkoholbruken er risikabel eller ikke. Bruker du for eksempel mye tankekraft på å begrense inntaket, tenke på alkohol eller bekymre deg for om du drikker for mye, er det i seg selv et problematisk forhold til alkohol. Dette vet vi ikke om du gjør, men om alkohol er noe du tenker mye på og bekymrer deg mye for, er det lurt å ta tak i disse tankene.

Mange bruker alkohol for å stresse ned i blant, men om du gjør dette mye, kan det utvikle seg til en uvane hvor du ikke klarer å stresse ned på annen måte. Hvor ofte det er sunt/usunt å bruke alkohol på den måten, finnes det nok ikke noe fasit på. Men det vi tenker er viktig her, er at du ikke bruker alkohol for å stresse ned hver gang, men en gang i blant. Det er viktig å ha andre måter å stresse ned på enn alkohol.

Du kan ta en test for å se hvordan din alkoholbruk ligger an i forhold til hva som anbefales. AUDIT er et kartleggingsverktøy som brukes mye både i rusbehandling og i psykiatrien, og gir en god indikasjon på alkoholbruk.

 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.