Redd for alvorlige abstinenser

Jeg har drukket ca 1 liter vin 12% i 1 år nå og må slutte pga forskjellige plager fysisk og psykisk. Er veldig redd for alvorlige abstinenser da vi bor langt unna evt legehjelp om noe skulle oppstå. Har ikke delt dette med legen min og ser at hun må blir kontaktet ved innleggelse til avrusning så jeg skal prøve å trappe ned selv. Føler sterk angst og frykt, har hjertebank og på en måte forvirret. Er svimmel og kvalm og tak eller sug på høre side litt nedenfor ribben som plager meg nesten konstant. Har du noen råd å gi meg, da jeg ønsker sterkt å klare dette på egen hånd. På forhånd tusen takk.

Kvinne, 51 år fra Buskerud

  Rusinfo svarer:

Så bra at du ønsker å ta tak i situasjonen når du ser den ikke er bra for deg. Vi i RUSinfo er ikke leger, så vi kan ikke gi deg helsefaglige råd. Det vi kan si er at alkoholabstinenser bør følges opp av lege eller annen helsepersonell, dersom inntaket har vært stort og langvarig. De symptomene du beskriver, høres vanlige ut, med unntak av smerten nedenfor ribbeinet, det vet vi ikke om skyldes abstinenser. Alkoholabstinenser er som regel sterkest 1-2 dager etter drikkeslutt, og avtar gjerne etter under en uke. Kjenner du at du blir forvirra, får feber, kraftig hodepine eller kramper, må du kontakte legevakt. Lykke til!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.