Drukket nesten hver dag i noen måneder

Hei. Jeg har drukket nesten hver dag i noen måneder nå da jeg har slitt med tanker osv. Jeg har nå ikke drukket på 2 dager, og er redd for abstinenser, er også redd for at jeg har ødelagt leveren allerede. Dette har pågått i 4-5 måneder der jeg har drukket noen enheter 5 av 7 dager i uken. Hvor farlig er dette ? Har klart meg fint med daglige mål, kommet meg på jobb osv. Og har ikke vært full alle gangene jeg har drukket. Stort sett litt brisen. Takk for svar. Hilsen en ung kvinne som er redd for leveren sin

Kvinne, 29 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

 

  Rusinfo svarer:

Hvor farlig det er for leveren din, er vanskelig å si uten å ta en undersøkelse. Men kroppen tåler gjerne en del, og slutter du å drikke daglig nå, er det større sjanse for at leveren din ikke tar skade av alkoholen du har drukket i det siste. Det skal som regel mer langvarig drikking til for å gjøre permanent skade på lever.

Om du er bekymret for leveren din, så kan du enkelt sjekke ståa ved å gå til legen og be om undersøkelse av leververdier m.m.

Hvis du ikke har drukket på to døgn, vil du ikke bli mer abstinent enn du ev. er nå.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.