Ting foreldre bør vite om festival

Mange foreldre kvier seg når deres barn skal på festival, enten de er myndige eller ikke.

Da er det viktig at du som forelder er klar over dette: at alle de store festivalene driftes av erfarne og dyktige arrangører, og at en rekke tiltak er etablert for å sikre en mest mulig trygg festivalopplevelse for alle.

Vi anbefaler at både du og barnet ditt leser nøye gjennom hjemmesidene til den aktuelle festivalen. Der vil dere finne praktisk informasjon som kan vise seg å være svært nyttig ved uforutsette hendelser. Vektlegg bl.a. følgende punkter:

 

Hvilke helsetjenester finnes på festivalområdet?

Alle store festivaler har en tilstedeværelse av helsepersonell, i tilfelle det skulle oppstå behov for akutt medisinsk hjelp. Det kan være nyttig å vite konkret hva slags hjelp som tilbys på den aktuelle festivalen, samt hvordan man kommer i kontakt med disse ved behov.

 

Kart over festivalområdet

Gjør dere kjent med kartet over festivalområdet; hvilke tjenester som finnes på hvilke steder, oversikt over nødutganger og lignende.

Huskeliste

Mange uerfarne festivalgjengere vil begå nybegynnerfeil, som kan begrenses ved å forberede seg godt. Enkelte festivaler kan ha spesifikke punkter som er viktig for akkurat den festivalen, men generelt er det lurt bl.a. å ha med seg følgende på festival:

  • Paraply, regntøy, varmt skiftetøy

 

  • Gode sko

 

  • Niste, «småsnacks» (enkelte festivaler har spesifikke restriksjoner her. Mat/drikke kan også kjøpes på festivalområdet)

 

  • Solkrem

 

  • Mobillader (enkelte festivaler tilbyr ladestasjoner, men krever noen ganger at du har med egen lader/ledning)

 

  • Desinfeksjonsmiddel

 

  • Bankkort/kontanter (enkelte festivaler godtar kun én av disse som betalingsmiddel)