Hvor skal jeg henvende meg og få hjelp til min mor på 82 år som drikker hver dag?

Hvor skal jeg henvende meg og få hjelp til min mor på 82 år som drikker hver dag. Hun kan noen ganger bli irritert og kan ødelegge ting og lar min far få gjennomgå kaller han idiot osv.

kvinne/jente |
56 år |
Troms

  Rusinfo svarer:

Dette høres ut som en utfordrende situasjon å være i, både for moren din og dere som pårørende.

Det offentlige hjelpeapparatet har flere ulike hjelpetilbud dersom moren din trenger hjelp til å slutte. Hun trenger da henvisning fra sin fastlege eller NAV Sosial. Du finner oversikt over hjelpetiltak som har avtaler med det offentlige helsevesenet på sidene til HelseNorge. På våre hjemmesider kan du også finne videre svar på hvordan du kan komme i kontakt med hjelpeapparatet. Det kan også være lurt å ta en prat med din far for å samarbeide om dette.
Dersom du, eller din far, som pårørende har behov for noen å snakke med om dette, kan vi anbefale å ta kontakt med Norske Kvinners Sanitetsforenings Veiledningssenter for pårørende, Pårørendekompetanse eller Kirkens SOS.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen