Jeg tok en Attentin 5 mg for to dager siden. Hvor lenge vil Attentin pillen påvirke meg?

Hei! Jeg tok en attentin 5 mg for to dager siden. Opplever søvnproblemer fortsatt (våkner plutselig tidlig). Hvor lenge vil attentinpillen påvirke meg? Og hvis jeg skal ta søvntest om fire uker, vil den påvirke denne?

kvinne/jente |
34 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Attentin har en halveringstid på 10,2 timer. Det betyr at hver 10,2 time etter inntak er stoffets mengde i blodet halvert. Etter to hele dager er det derfor lite virkestoff igjen i blodet, men det er i prinsippet mulig at du merker en liten effekt likevel. Men, det kan også være helt andre grunner til at du fremdeles opplever søvnproblemer.

Fire uker er ganske lang tid, og det er helt sikkert at dette ikke vil påvirke søvntesten din. På det tidspunktet er alle spor ute av systemet ditt for lenge siden.

Det finnes mange forskjellige årsaker til søvnproblemer og anbefaler vi at du lese mer om disse på Helse Norge nettside og Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer (SOVno).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.