Hvor lenge kan Peth detekteres ved blodprøve?

Hvor lenge kan Peth detekteres ved blodprøve – er det mulig å få et ærlig svar? Det står i ulikt informasjonsmateriell at alkoholinntak kan spores 3 – 4 uker bakover i tid ved en Peth-test. Jeg har eksperimentert med dette ved å først drikke en betydelig mengde, før jeg har praktisert totalavhold. Jeg fikk positivt utslag på en Peth-prøve etter 33 dager totalavhold (virkelig ikke noe alkoholinntak) på 0.03. Prøvde også en annen gang med 32 dager totalavhold før prøven og endte opp med 0.04. Det er jo like ved cutoff-verdiene, men synes dette var ekstremt sensitivt? Hvor langt tilbake går prøvene nå?

kvinne/jente |
35 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det vi vet er det som laboratoriene som  f.eks. Fûrst og St. Olavs hospital orienterer om på sine hjemmesider.  Det de skriver er at PETH prøvene kan vise fosfatidyletanol (som en slags nedbrytningsstoff for etanol) i ca. 2-4 uker etter inntak. Men, i noen tilfeller vet vi at det kan ta 5-6 uker før prøvene er helt rene. Årsaken til det vet vi ikke. Hvis du vil ha en mer grundig innføring i dette bør du ta kontakt evt sende inn spørsmål til et laboratorium. Kanskje kan legen din også være behjelpelig med å forklare det.

Du finner også mer informasjon om Peth prøver på vår hjemmeside.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen