Er det mindre skadelig med øl enn vin? Eller en type vin?

Er det mindre skadelig med øl en vin? Eller en type vin?

kvinne/jente |
26 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Det er jo ikke bare en ting som er skadelig med alkohol. Mengden alkohol man drikker og hvor ofte har stor betydning for hvor stor skade alkoholen gjør. På generelt grunnlag er det bedre å drikke alkohol med lavt alkoholinnhold enn høyt. Drikker man alkoholholdig drikk med lav prosent alkohol er det lettere å holde kontroll og ikke bli så fort full. Det å bli full innebærer for noen at de utsetter seg selv og andre for skader, voldtekt etc. Når det gjelder helsemessige skader vil det nok øke med stort forbruk, og med høy prosentandel alkohol i drikken.

Det er stor variasjon på alkoholinnhold i både øl og vin. Men, øl vil gjerne inneholde ca 5 % alkohol, vin har mellom 8-15 % og brennevin gjerne 40%. Vi kan ikke gi noe anbefaling om vin eller alkoholsvak vin, du kan eventuelt spørre de som jobber på Vinmonopolet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.