Å la han bo hjemme er ensbetydende med å finansiere dopbruket hans?

Min sønn har flyttet hjem. Har en måned igjen av læretida som tømrer.
Har tilbakefall på hasj, amfetamin og kokain i helgene.
Vi som foreldre tenker at han må flytte når læretida er over , hvis han ikke slutter å ruse seg.Å la han bo hjemme blir ensbetydende med å finansiere dopmisbruket hans?

kvinne/jente |
56 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Mange foreldre/pårørende opplever det samme dilemmaet som dere står i nå. En usikkerhet rundt hva slags type hjelp og støtte man skal gi en person med ruslidelse? Hva som er klokt å gjøre uten at det bidrar til at det blir enklere å fortsette med rus? Slike og liknende spørsmål er ikke uvanlig å spørre seg om, og være usikker på.

Vi kjenner ikke deres situasjon, og kan heller ikke gi noe klart og sikkert svar på hva dere skal gjøre. Det vi anbefaler er at dere tar kontakt med en pårørendeorganisasjon for veiledning og støtte i situasjonen. Dere finner aktuelle pårørendetilbud på HelseNorge. Sjekk også om det finnes andre tilbud i kommunen dere bor i.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.