Kokain medisinsk i Norge?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/pzQkw/du-kan-ha-faatt-kokain-uten-at-du-vet-det
«når det gjelder kokain, er ikke dette noe som blir brukt medisinsk i Norge. I teorien er det mulig å få kokain lovlig/medisinsk, men i praksis har dette aldri blitt gjort, da det ikke finnes noen medisinsk grunn til å få kokain lovlig.»
Kven har rett? de eller VG?

Mann, 18 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Det stemmer som VG skriver i sin artikkel (fra 2014), at kokain har vært benyttet medisinsk f.eks. i forbindelse med operasjoner. Når vi tidligere har skrevet i et svar at man i praksis ikke får kokain medisinsk (vi antar at det er dette spørsmålet fra 2018 du sikter til), handler det om å få skrevet ut resepter til personlig bruk. Det finnes en rekke narkotikaklassifiserte stoffer som kan skrives ut medisinsk på resept, men vi kjenner altså ikke til tilfeller hvor dette har skjedd i Norge hva gjelder kokain. Vi tar imidlertid kritikk for at vi ikke presiserte dette tydelig nok i vårt svar.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.