Er det lurt av meg å drikka alkohol når eg har halsbetennelse og går på antibiotika?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

e d lurt av meg å drikka alkohol når eg har halsbetennelse og går på antibiotika? har gått på kuren i 5 dager nå og føle meg mye bedre, men e d lurt?

Mann, 18 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Du skriver ikke hva slags type antibiotika du tar, men uansett hvilken type det er, er det neppe lurt/smart. Om det er skadelig eller ødeleggende for din kur eller din halsbetennelse er en annen ting. Vi er ikke helsepersonell og kan ikke gi deg medisinske råd, men på generell basis kan vi si at dersom kroppen er utsatt for en infeksjon, vil den bli fortere frisk dersom den blir behandlet godt. Både inntak av alkohol og lange, sene kvelder med lite hvile, er noe som kan forsinke en tilfriskning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.