Dosering av Truxal

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vedlikeholdsdose vanligvis 100 mg så hva er helsefare med å ta 100 mg for søvn og pyse. Nå hjelper 100 mg tryxal meg til å sove Har prøvd 25 og 50 men det virket ikke og tillegg har jeg epilepsi og tar Keppra 1500 mg x 2 og Tegrtol 400mg x 2 så jeg må ha søvn pga epilepsien og være opplagt dagen etter siden jeg har lappen og må være oppmerksom i trafikken

Kvinne, 53 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Hvilken dose som er riktig kommer blant annet an på hva medikamentet brukes til.  I følge Felleskatalogen er vanlig dosering av Truxal for søvnforstyrrelser: 15-25 mg eller noe mer , mens det for for eksempel akutte psykoser er vanligere med en høyere dosering. Hva som er riktig dosering for deg er det legen som må vurdere ut ifra din helsetilstand. Opplever du at medisinen din ikke fungerer slik den var tenkt å fungere må du snakke med legen din om det.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.