Rus i blodet eller hjernen

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

er det mulig å ha rus i bare hjernene og ikke i blodet

Mann, 63 år 


RUStelefonen svarer:

Vi er usikre på akkurat hvordan vi skal tolke spørsmålet ditt, så vårt svar til deg blir noe generelt.

Ja, det finnes rusmidler man kan innta, uten at dette vil kunne spores med blodprøver. Vi har dessverre ikke anledning til å fortelle nøyaktig hvilke stoffer dette dreier seg om, da dette vil bli en type brukerveiledning vi ikke kan gi. Merk for øvrig at enkelte av disse stoffene likevel kan spores med urinprøver.

I tillegg til dette, finnes det også et fenomen som kalles flashbacks. Hallusinogene rusmidler som LSD, meskalin og psilocybin kan gi såkalte flashbacks; spontant innsettende, forbigående gjenopplevelser av følelser, sanseinntrykk og tanker som tidligere ble opplevd under hallusinogen rus – selv om rusmiddelet er ute av blodet for lenge siden. Flashbacks inntrer uten bruk av rusmidler og kan komme helt uten forvarsel. Flashbacks vil kunne oppleves som alt fra behagelige til meget ubehagelige og skremmende. Flashbacks vil vare fra noen få sekunder til noen minutter, i sjeldne tilfeller flere timer. Sjansen for å oppleve flashbacks er større hos tidligere storbrukere enn hos dem som bare har brukt det aktuelle stoff noen få ganger. Det er ikke rapportert at flashbacks kan inntre senere enn 4–5 år etter siste bruk av rusmidler.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.