Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Molly

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Er det farlig å ta molly? Hva kan være bivirkninger av det?
Og hva er tryggest av LSD, molly og ecstasy?

Kvinne, 17 år fra Sør-Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Først litt klargjøring av begreper. «Molly» er slang for MDMA, og MDMA er virkestoffet i Ecstasy. Begrepene brukes om hverandre, men «Molly» og Ecstasy er som regel det samme. Ecstasy kan noen ganger ha blitt tilsatt eller erstattet med andre stoffer, med da er det strengt tatt ikke Ecstasy lenger (men falsk Ecstasy).

Så til spørsmålene dine. Det å ta rusmidler medfører alltid en risiko for fare. For det første kan du aldri vite hva du egentlig får i deg. Videre har rusmidler virkninger og bivirkninger som kan være skadelige. Hvilken effekt et rusmiddel har, og hvor farlig det er kan variere fra person til person. Det kan også endre seg fra gang til gang. Typiske virkninger av MDMA deler vi gjerne inn i tre:

  1. OPPTUREN: Denne fasen varer vanligvis 5-10 minutter. Kroppstemperaturen og hjerterytmen øker, og dette kan gir en varm følelse. Pupillene blir store, og man kan få problemer med å fokusere. Det kan også oppstå en periode med forvirring. Noen opplever kvalme og brekninger.
  2. TUREN: Rusen varer som oftest 4-8 timer. Man kan føle seg våken og opplagt, eller full av empati og interesse for folk og verden rundt seg. Sanseinntrykk forsterkes, og mange opplever følelser av eufori og velvære.
  3. NEDTUREN: Nedturen kan vare i timer eller skje raskt. Fordi man tømmer kroppens energilagre, vil mange kjenne seg fysisk utmattet når effekten av stoffet avtar.

Videre er det enkelte brukere som opplever vansker etter bruk av MDMA. Vanlige symptomer inkluderer depresjon, likegyldighet og lav energi. Mange rapporterer også om angst og følelse av trykk i brystet. Søvnproblemer, humørsvingninger og hukommelsestap kan også forekomme. Vanligvis vil disse symptomene være forbigående i løpet av noen uker. Skulle de likevel vedvare, bør man kontakte hjelp.

Du spør også om hva som er tryggest av MDMA og LSD. Vi kan ikke svare deg på det fordi dette er varierende fra person til person – og fra gang til gang. Men du kan lese vår faktaside om MDMA og vår faktaside om LSD, og så gjøre deg opp en mening selv.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.