Venninnen min røyker hasj, hva gjør jeg?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg spør om råd, for en av mine venninner har begynt å røyke hasj. Jeg vet ikke om hun er avhengig ennå, men jeg er sikker på at det kommer til å skje, for hun har røyket nå 4-5 dager på en uke, og leter enda etter mer. Det er ca 4 mnd siden hun begynte å røyke. Jeg vil ikke miste vennen min! Hun er jo bare 17 år. Hvorfor kaster hun bort livet sitt?
Jente, 17 år fra Nord-Trøndelag.

Først av alt anbefaler vi deg å uttrykke din bekymring direkte til henne. Det er viktig at noen bryr seg. Om du har noen voksne å dele dine bekymringer med, anbefaler vi også dette. Det er viktig at du ikke blir stående alene om å forsøke å hjelpe henne.

Om du ønsker mer informasjon om hasj og avhengighet finnes det en rekke websider vi kan anbefale. Droginfo.com er en offentlig, svensk, nettside. Den har spesielt god informasjon om negative konsekvenser av hasjbruk, og har dessuten en hasjguide og en beskrivelse av et såkalt hasjprogram, for folk som ønsker å slutte med hasj. Om du ønsker noen å snakke med om dette, er du dessuten hjertelig velkommen til å ringe oss i RUStelefonen (08588).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.