Hvorfor utvikler noen et rusmisbruk?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg skal ha et prosjekt om rus og mitt spørsmål er da: Hvorfor blir noen rusmisbrukere? Har sosialiseringen noe med rusmisbruk å gjøre? Og finnes det noen teorier på hvorfor folk blir rusmissbrukere?
Jente, 17 år fra Akershus.

Det er veldig mange faktorer som spiller inn i forhold til hvorfor noen blir rusmisbrukere, og det er vanskelig å gi noe entydig svar på dette. Biologisk/genetisk sårbarhet, oppvekstmiljø og da spesielt familien og jevnaldermiljøet er faktorer som i hvert fall bør tas med i betraktningen.

Denne artikkelen til sosiologen Willy Pedersen på Forebygging.no diskuterer hvorfor noen utvikler et rusmisbruk. Denne artikkelen av samme forfatter diskuterer perspektiver som genetikk og biologi, personlighetstrekk, psykiske lidelser og samfunn og kultur i forhold til hvorfor ungdom ruser seg.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.