Har jeg alvorlige problemer? Når jeg drikker husker jeg som regel aldri hva som har skjedd, og gjør masse utrolig dumme ting. Hvorfor?
Kvinne, 32 år fra Telemark.

Når du selv er bekymret over ditt alkoholforbruk, er det grunn til å tro at du har et alkoholproblem. Alkohol kan føre til blackout fra 1-1,5 promille og oppover. Det som skjer er at overføringen fra korttidsminnet/arbeidsminnet til langtidsminnet svekkes, slik at man ikke husker noe fra hendelsen senere. Om det er slik at du får blackout hver gang du drikker, kan det virke som om du har et problem med å begrense alkoholinntaket ditt når du først starter å drikke. Du sier imidlertid ikke noe om hvor ofte du drikker så mye at du ikke husker noe fra episoden.

Det er vanskelig å svare på hvorfor du gjør dumme ting når du drikker, men alkohol fører bl.a. til at man blir mindre kritisk og mister hemninger.

Om du ønsker noen å snakke med om dette problemet, er du velkommen til å ringe oss i RUStelefonen (08588). Vi kan også henvise deg videre til lokale hjelpetiltak.

Legg igjen en kommentar