Situasjoner for rusbruk

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

I hvilke situasjoner blir rus brukt?
Jente, 14 år fra Vestfold.

Her finnes det ikke noe fasitsvar, og det dreier seg nok om nesten like mange situasjoner som det er brukere av rus. Kultur, tradisjoner, livssyn og normer er faktorer som spiller en rolle for hvilke situasjoner samfunnet mener det er greit å ruse seg i, og hvilke rusmidler det er ok å bruke. I Norge er det eneste lovlige rusmiddelet alkohol, og bruken av alkohol er ofte knyttet til festdager og sosiale sammenkomster. Også bruken av illegale rusmidler er nok helst knyttet opp til slike sosiale sammenhenger. Noen bruker imidlertid også rus som et forsøk på å flykte fra vanskelige minner, eller takle problemer i hverdagen. Det er gjerne denne typen bruk som defineres som et rusmisbruk.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.