Anti-depressiva

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvilke følger får det dersom, man tar for mange anti- depressiva? Sånn ca. 400-500 % mer enn anbefalt dose av legen?
Gutt, 18 år fra Hordaland.

Dette avhenger av hvor stor dose legen i utgangspunktet har foreskrevet, og vil også variere fra person til person. Dessuten er det forskjeller mellom de ulike anti-depressiva. Det må imidlertid advares mot å bruke mer av et legemiddel enn det som er foreskrevet av legen. Det anbefales også å lese pakningsvedlegget nøye før bruk. På felleskatalogen.no vil man finne informasjon om legemidlers bivirkninger, eventuelle forsiktighetsregler og overdoser/forgiftninger. Ved mistanke om overdosering/forgiftning kan man kontakte lege eller Giftinformasjonen på tlf. 22591300.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.