RUSinfo fyller 20 år og feirer med en jubileumskonferanse

Vi har lagt oss i selen for å få til et spennende og variert program med mange dyktige fagfolk som vi håper vil være til inspirasjon for alle som jobber i – eller har interesse for rusfeltet. Vi ønsker velkommen til å feire dagen med oss!

Les hele programmet her!

Vi har fortsatt noen få plasser igjen – ta kontakt med maria.nilsen@vel.oslo.kommune.no eller cathrine.bjelland@vel.oslo.kommune.no for å melde deg på !

 
MERK: Det er plass til 200 deltakere i Samfunnssalen. Får du ikke plass, fortvil ikke – konferansen vil bli strømmet på Facebook (facebook.com/RUSinfo.no).
X8158172 1
Kaveh Rashidi

Kaveh Rashidi er lege, forfatter og en aktiv samfunnsdebattant, og er ofte å se i media, både på TV, i debatter og som skribent og kronikør.

_B9A7859SH (1)
Fanny Duckert

Fanny Duckert er Professor emeritus i psykologi ved Universitetet i Oslo og klinisk spesialist med egen privatpraksis. Hun har i en årrekke forsket på rus og behandling av rusproblemer, med spesielt fokus på tidlig intervensjon ved alkoholproblemer.

fanny3
Fanny Bratland Andersen

Fanny Andersen er artist, og har tilsynelatende levd en drømmetilværelse. Men bak lukkede dører har hun slitt, og hun deler dette i boken Festjenter gråter aldri. 24 år gammel blir hun lagt inn til avrusning etter å ha havnet på legevakten med 3,2 i promille. Boken gir oss et sjeldent og ærlig innblikk i et festmiljø i Oslo. Vennegjenger, cocktails og konserter smelter sammen med traumer, depresjon og angst.

Portrett_20220715_103737kopi
Ivar Skeie

PhD, spesialist i allmenmedisin og rus- og avhengighetsmedisin. Tidligere overlege i rusbehandling/LAR i Sykehuset Innlandet. Forsker ved Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse (NKROP). Ekstern faglig leder i Helsedirektoratets arbeidsgruppe for den nye opioidretningslinjen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stian Biong

Stian Biong er utdannet sykepleier og har doktorgrad i folkehelsevitenskap. Han har arbeidet i psykisk helse- og rusfeltet i Oslo kommune i mange år, og har siden 2012 vært professor i psykisk helsearbeid ved Universitetet i Sør-Øst Norge. Hovedstillingen hans i dag er i Oslo kommune hos byrådsavdeling for arbeid, integrering og sosiale tjenester.

20200805_191214
Peder Solvang

Peder Solvang er utdannet i filosofi (MA), og har jobbet i RUSinfo siden 2008. Han har bidratt i arbeidet med Kjentmann i flere år.

JBA_BW
Jasmina Andreas Burdzovic

Seniorforsker ved Folkehelseinstituttet, presenterer funn fra Cann2021 - en undersøkelse om ungdoms erfaringer med, meninger om, holdninger til og kunnskaper om cannabisrelaterte tema.

marie-blokhus-1
Marie Blokhus

Marie Blokhus er regissør og skuespiller. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og ansatt ved Det Norske Teatret. Hun har spilt i flere norske filmer og TV-serier, og hun har blitt nominert til bl. a. Amandaprisen og Gullruten for sin skuespillerinnsats. Hun har mottatt Heddaprisen og Kanonprisen for beste kvinnelige hovedrolle i henholdsvis teater og film.

sigurd-myhre-pressebilde-headshot-sort-hvitt-foto-oe

Sigurd Myhre

Sigurd Myhre er utdannet skuespiller ved Statens teaterhøgskole, og er ansatt ved Nationaltheatret. Han har bl.a. jobbet ved Det Norske Teatret og Riksteatret.

jkv_4_red
John-Kåre Vederhus

John-Kåre Vederhus er Ph.d-forsker ved Avdeling for rus- og avhengighetsbehandling, Sørlandet sykehus, Kristiansand.

IMGC7471
Yvonne Larsen

Yvonne Larsen er fagkoordinator ved Kompetansesenter rus Oslo (KORUS). Hun er utdannet lektor og har over 25 års erfaring fra forebyggende arbeid i Oslo kommune. Hun har et særskilt ansvar for forebygging og folkehelsearbeidet ved senteret, der skoleforebygging og ungdata er sentrale elementer.

RUSinfo er en anonym og offentlig informasjons- og veiledningstjeneste for hele Norge. Tjenesten ble etablert i 2002, den gangen under navnet RUStelefonen.