Er det farlig å drikke alkohol når man bruker Intuniv og Metylfenidat?

Hei jeg er en gutt som har adhd og går på intuniv og mekylpendidat, eg lurer på om det er farlig og drikke når man tar disse medisinene og hva det er farlig for?

mann/gutt |
16 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Vi vil først informere om at vi i RUSinfo ikke er helsepersonell, og vi kan derfor heller ikke si noe konkret om hvordan denne type legemiddelbehandling virker på deg. Alle mennesker er forskjellige, og det er opp til legen som har gitt deg disse medisinene å vurdere hva som er trygt og riktig i ditt tilfellet. Legen er pliktig til å gjøre en vurdering som tar hensyn til din helsetilstand, og du bør derfor alltid følge legens anbefalinger knyttet til legemiddelbehandling.

Samtidig kan vi informere om at det i følge Felleskatalogen er frarådet å drikke alkohol, både når man bruker Intuniv og Metylfenidat. Det er nok flere grunner til at det frarådes å bruke alkohol med disse legemidlene, både fordi det kan redusere effekten av behandlingen, samtidig som det nok kan føre til uønskede, og potensielt farlige, bivirkninger eller komplikasjoner. Både alkohol, Intuniv og Metylfenidat har en virkning på sentralnervesystemet, og effektene av hvert enkelt stoff/legemiddel vil derfor kunne påvirke effekten til de andre.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.