Jeg har en venn som drikker 14 enheter hver uke. Bør jeg være bekymret for vennen min?

Jeg har en venn som drikker 14 enheter hver uke. Stort sett i helgene, så det blir en del på en gang. Bør jeg være bekymret for vennen min?

kvinne/jente |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er ikke alltid opplagt når man trenger å være bekymret eller ikke. Men så lenge dette er en venn av deg, er det uansett naturlig å kjenne på en bekymring.

Det hadde vært fint å vite litt mer om ham – blant annet alderen eller hans drikkehistorie. Men hvis du er bekymret for ham, kan det være greit å prøve å snakke med ham om din bekymring. Spør gjerne litt om hvorfor han drikker, og om han selv opplever noen konsekvenser av drikkingen. Dette kan kanskje hjelpe deg med å forstå om drikkingen er problematisk eller ikke.

Vi anbefaler at du ser på vår nettside for dem som er bekymret for noen. Der kan du få mer grundig informasjon om hva kan man gjøre i forskjellige situasjoner som gjelder noens rusbruk, og hvordan man kan snakke om det. Der kan du også finne informasjon om forskjellige hjelpetjenester for din venn, samt for deg selv, hvis noen av dere trenger det.

Vi inviterer også å ringe oss eller skrive til oss på chatten ved behov. Der kan vi ha en detaljert samtale om problemet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.