Høyere promille enn hva inntaket skulle tilsi – hva kan være årsaken?

jeg er en man 65år 86kilo.
nylig innlagt på sykhuset fordi jeg falt om Jeg hadde 1dl whisky kl 19.30,+ 0.5 glass vann,etterfølgt igjen med 0.5 glass vann. Derreter drank jeg en 0.75 flak vin.Gikk til sengs kl 23.00. Husker alt.
Ambulance kom kl 03.00 tatt motgift og blodprøver. Resultat 2.2 promile. Dette etter min mening er ikke mulig. Det vilsi nar jeg lagt meg, hadde jeg en promile av 2.9. Hva kan hver årsaken?

mann/gutt |
65 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Det høres merkelig ut. Ut ifra tallene du oppgir, mener denne promillekalkulatoren at du hadde en maksimal promille omkring 1.2-1.3. Det kan riktignok forekomme variasjoner ut ifra kroppsbygning, drikketempo, tidligere matinntak, konkret alkoholstyrke på whiskyen/vinen og lignende – men at du skulle ha såpass høy promille, er likevel overraskende – og vi har ærlig talt ingen veldig klar formening om hvordan det kan ha skjedd, så sant tallene du oppgir er helt korrekte.

Om du av en eller annen grunn har redusert evne til å forbrenne alkohol, kan dette i prinsippet medføre at alkoholen hoper seg opp i blodet, og gi en høyere promille enn vanlig. For eksempel kan enkelte former for leversykdom eller enzymmangel forårsake dette. Dette er riktignok bare et skudd i blinde fra vår side.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.