Vil PEth-prøven vise nedgang?

Hei. Tok peth prøve nå nylig og den var svært høy, har ikke drukket alkohol på 9 dager nå og skal ta ny peth om 2 dager. Forventer ikke at den er helt ren men vil den vise nedgang?

kvinne/jente |
28 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Vi forstår at du ikke har drukket alkohol på ni dager, men vi er ikke sikre på når det var du tok den forrige PEth-prøven. Hvis det også er ni dager (eller mer) siden, og du i tillegg skal vente to dager til, er det sannsynlig at prøven vil vise nedgang. Det er likevel ikke noe vi kan si med sikkerhet da halveringstiden for PEth har store individuelle variasjoner.

I denne artikkelen fra St. Olavs hospital står følgende:

«Ved alkoholavhold forventes PEth-konsentrasjonen å synke fra prøve til prøve ved gjentatt prøvetaking. Etter avsluttet drikking vil PEth-verdien vanligvis halveres ca. hver 6. dag, men den individuelle variasjonen i halveringstid er stor, og opp mot 10 -12 dager er observert i enkelte tilfeller. I en svensk studie av pasienter med høyt alkoholforbruk som var innlagt til avrusning hadde 95 % en halveringstid i intervallet 4-9 døgn.»

Som du ser er halveringstiden for de fleste personer hver sjette dag, så det er stor sjanse for at prøven din vil vise nedgang hvis det forholder seg slik at det er ni dager siden du tok forrige prøve.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.