Jeg sliter med helseangst. Må smake alkohol på jobb. Er det skadelig?

Hei, jeg sliter med angst/helse angst å vil prøve å ta bedre vare på meg selv å drikke mindre. Jeg jobber i bar å vi må smake av og til på drinkene før vi gir dem ut eller om noe er nytt å vi skal forklare drinken. Er dette skadelig? Drikker ikke flere slurker å munnfull, Det er snakk om en dråpe eller to på tungen med sugerør.

kvinne/jente |
27 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette er ikke en skadelig mengde alkohol, rent fysiologisk sett. Hvis du av og til får i deg «en dråpe eller to på tungen» så er det helt ubetydelige mengder.

Hvis denne smakingen «trigger» deg og øker risikoen for videre alkoholbruk senere, så er jo det et problem. Da kan det være en løsning å snakke med lederen din på jobb om situasjonen, og be om å slippe smakingen.

Hvis du har en generell bekymring for din helse, da er det lurt å ta det med legen din.

Vi anbefaler deg også å bruke Mental Helse tjenesten, hvor du kan få veiledning ved angst og andre psykiske utfordringer.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.