Hva trenger en utenlandsk statsborger å dokumentere for å få skrevet ut Ritalin?

Hva trenger en utenlandsk statsborger å dokumentere for å få skrevet ut Ritalin (eller annet preparat mot ADHD) i Norge? Er det i det hele tatt mulig? Hen får rusbehandling i Norge. Er klar over at det må dokumenteres rusfrihet. Men kan en ADHD diagnose følge med fra annet land og hen har krav på resept? Vil journalutdrag være nok dokumentasjon? Hen mener at Ritalin er livsviktig for å holde seg stabil/rusfri.

kvinne/jente |
30 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Spørsmål om vanlig bruk av medisin faller dessverre utenfor vårt fagområde – det er først og fremst spørsmål om rus og misbruk vi svarer på.

Men – i prinsippet ser vi ingen opplagt grunn til at hen ikke skal kunne få Ritalin (eller lignende) skrevet ut på resept, så sant det er et medisinsk behov for det. Vi anbefaler vedkommende å ta opp dette med sin lege eller sine behandlere direkte – alternativt kan dere også prøve å kontakte Pasientombudet for veiledning. Kanskje vil det også være nyttig å høre med ADHD Norge om dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.