Hvor ofte er for mye alkohol?

Hvor ofte er for mye alkohol?
Om man har bare en periode også drikker 3 – 4 ganger på 1 måned, også evt mindre neste elns. Er det for mye? Pleier å gå i ei vin og 2-3 øl

kvinne/jente |
26 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Hvor ofte som er for ofte, og hvor mye som er for mye, er det ikke egentlig noe opplagt fasitsvar på. Dette handler i stor grad om individuelle forutsetninger og sårbarheter, hva slags livssituasjon man befinner seg i, helsetilstand og lignende. Sagt på en annen måte, noen kan ha et forholdsvis høyt forbruk uten nødvendigvis å risikere noen store konsekvenser av den grunn, mens andre kan oppleve ulike problemer selv med et mer forsiktig forbruk. Sånn sett kan det være nyttig å se på hvilke konkrete konsekvenser du opplever som følge av din drikking (om noen). Føler du selv at du drikker for mye? I så fall er det på mange måter svar nok. Om du vil, kan du prøve å ta en AUDIT-test, et selvrapporteringsskjema som kartlegger ditt forbruk, og hvorvidt du er i risikosonen eller ikke.

Men: ut ifra mengden du oppgir, synes vi ikke dette høres spesielt mye ut. Om vi skal ta utgangspunkt i denne artikkelen fra NHI, kan man skille mellom tre grader; lav risiko (mindre enn 10 alkoholenheter per uke), grensesone for skade (10-14 alkoholenheter per uke) og høy risiko (mer enn 14 alkoholenheter per uke). Tallene her gjelder for kvinner. En alkoholenhet er i Norge definert som ca. 13 gram ren alkohol, som f.eks. tilsvarer en 0,33 l. øl eller et glass vin á 12 cl, sånn omtrent.

Du er velkommen til å kontakte oss anonymt på telefon eller chat om du vil snakke nærmere om dette.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen.