Hvor mye ice kan jeg ha fått i meg egentlig?

Hei. For noen år siden fikk jeg en sprøyte som skulle være amfetamin og mdma i. Hadde tatt det flere ganger før, men denne gangen kunne det kjennes ut som en intens ecstasy-rus ganger 100. Det bare rant svette fra hodet og kroppen, kjentes ut som satan skulle rive seg ut av brystet mitt, og jeg hadde ingen kontroll på meg selv. Jeg spurte personen som lagde den om hvor mye han hadde oppi men han smilte bare med et ondt blikk så fikk han to djevelhorn i panna. Det har gått 5år og jeg lurer fortsatt på hvor mye han kan ha gitt meg. Nå nylig prøvde jeg og injisere 0,45g med ice, og da skjønte jeg at det er det jeg fikk i meg den gangen, for det var som å ta en prøvesmaking på den dosen jeg fikk i meg første gang. Jeg hadde full kontroll denne gangen, men synes ikke det var en god rus, fordi jeg ble påminnet i liten grad hvordan rusen var, og jeg trodde jeg skulle dø gørste gang da jeg fikk i meg dette, enten av hjertestopp, overoppheting eller at jeg skulle drikke for mye vann da jeg ikke klarte å vite hvor mye vann jeg drakk fordi jeg måtte drikke rett fra vasken men jeg drakk og drakk og tørsten sluttet aldri, føltes ut som det bare rant rett gjennom kroppen. Klarte å stoppe å drikke til slutt, enten av at jeg fikk en klar tanke i hodet som sa jeg måtte stoppe eller/og at mens jeg sto å drakk så var det en jeg absolutt ikke ville ha sex med som sto å tok meg bakfra uten at jeg kjente det før jeg snudde hodet mitt og fikk vinka han bort. Men han som lagde denne sprøyta til meg, en jeg stolte på/hadde vært sammen med/men slått opp med ett par måneder før, han har aldri innrømmet at det var ice eller hvor mye han egentlig ga meg, jeg ble sammen med han igjen etter denne første episoden fordi jeg måtte prøve å finne ut av det. Nå når jeg prøvde ice’en som var veid opp 0,45, ringte jeg han og sa at jeg hadde prøvd å skutt ice og at jeg bare fikk en smakebit av den første gangen, men han bare «åja er ikke bra med ice», så snakka han seg vekk. Hvor mye kan jeg ha fått i meg egentlig? Kan dette egentlig vært en dødelig dose? Kan det ha senskader?

kvinne/jente |
32 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dette høres ut som en veldig vanskelig opplevelse, og det er godt at det går bedre med deg nå.

Om du fikk i deg metamfetamin, en høy dose MDMA, en blanding av de to, eller kanskje noe helt annet, kan vi egentlig bare gjette på. Men det er godt mulig at dette faktisk var metamfetamin, i så fall en svært høy dose. I henhold til Erowids artikkel om metamfetamin-dosering, omtales 50-100 mg som en «veldig sterk» dose ved injeksjon. Det kan hende at dosen var et sted i dette området. Men, sterke visuelle hallusinasjoner er så vidt vi kjenner til ikke typisk for metamfetamin, i hvert fall ikke øyeblikkelig etter administrering. Sånn sett kan det hende at du fikk i deg noe helt annet enn metamfetamin, eller i det minste en kombinasjon.

Metamfetamin er ikke typisk forbundet med dødelig overdose, men i store doser kan det likevel skje. Heldigvis skjedde ikke dette i ditt tilfelle. For øvrig kan vi ikke se noen opplagt grunn til at denne episoden skal gi noen senskader, så lenge det gikk bra med deg der og da (etter forholdene).

Du er velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat om du vil snakke nærmere om dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.