Lukter sterkt alkohol selv om han drikker litt?

Min mann lukter til tider veldig alkohol selv om han påstår han bare har drukket et par glass. Er det mulig å lukte mye selv om man har dukket litt om man f.eks. har spist lite mat? Han kan lukte mange timer etterpå og også dagen derpå.

kvinne/jente |
35 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Etter inntak av alkohol, og når alkolen brytes ned, vil en person lukte alkohol. Ved en liten mengde alkohol vil alkoholen brytes ned i løpet av noen timer. Så vidt vi er kjent med er det ingen grunn til å tro at personen skal lukte alkohol mange timer etter det. Du kan jo lese vedlagte artikkel om virkning av alkohol som beskriver hvordan den tas opp og brytes ned i kroppen.

Hvis du mistenker at mannen din drikker mer enn det han sier og det skaper problem i forholdet deres er det viktig å ta tak i det. Et alkometer kan jo raskt avsløre promille som igjen indikerer inntak.

Vi vet ikke så mye om situasjonen og hvor alvorlig du opplever problemet. Du er velkommen til å ringe oss anonymt på 915 08588 eller chatte med oss for en utdypende samtale.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.