Hvor lenge viser en liter vodka og en liter Bayles, fordelt på to uker på peth prøven?

Hvor lenge viser en liter vodka og en liter Bayles, fordelt på to uker på peth prøven?

kvinne/jente |
50 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Det er umulig for oss å svare presis på, dessverre. Det er mange grunner til det, men først og fremst fordi PEth-prøver fungerer litt annerledes enn de fleste vanlige rusprøver.

Når du drikker alkohol, dannes et omdanningsstoff – PEth. Det er dette omdanningsstoffet man måler, og en PEth-verdi kan bruke flere uker (eller mer) på å synke til et normalnivå. PEth-nivået avhenger delvis av hvor mye du drikker på én gang, men også hvor ofte du drikker, eller hvor hyppig du har drukket frem til prøvetakningen. Sånn sett fungerer PEth-prøver best når du tar flere prøver over tid, og ser på utviklingen – heller enn at én prøve kan si så mye om hvor mye du har drukket den siste tiden.

Du kan lese mer om dette på Fürst og St. Olavs Hospital sine hjemmesider.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.