Er dette en voldtekt?

Jeg var på fest og i ettertid kom det frem at jeg hadde hatt sex med en annen. Dette husker jeg ingenting av og jeg hadde ikke gjort det i edru tilstand. Er dette voldtekt? Som sagt ville jeg ikke gjort dette i edru tilstand og jeg husker ingenting. Kan det hende jeg har sagt ja mens jeg var beruset og har det noen innvirkning. Husker absolutt ingenting.

kvinne/jente |
16 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Hvis noen har seksuell omgang med en person som er «bevisstløs eller av andre grunner er ute av stand til å motsette seg handlingen», uten at det foreligger vold eller trusler i tillegg, er det også voldtekt. Dette står i straffeloven § 291.

Eksempler på tilstander der en person ikke er i stand til å motsette seg handlingen kan være at personen sover eller er overstadig beruset. Personen har altså på en måte har mistet kontrollen over sin evne til å si nei. Siden du ikke husker noen ting tenker vi at det tyder på at du var så full til at denne personen skulle hatt sex med deg.

Du kan lese mer om hva som regnes som en voldtekt på denne siden på ung.no. Der finner du også en oversikt over hvem du kan snakke med for å bearbeide det som har skjedd, og/eller hvis du ønsker å anmelde.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.