Har nylig klart å begrense alkoholen, får nå hodepine av bare 0,5 l øl

Hei. Jeg er en voksen kvinne, som nylig har klart å begrense /slutte med alkohol (ETTER 4 år daglig inntak) Hvis jeg drikker bare en 0,5 øl får jeg hodepine i flere timer. Hva kommer det av ?

kvinne/jente |
63 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Først og fremst vil vi gratulere deg med at du har klart å endre på drikkevanene dine. Det kan være svært krevende, og sånn sett har du gjort en veldig god jobb.

Konkret hva hodepinen skyldes i ditt tilfelle, kan vi egentlig bare gjette på dessverre. Vi i RUSinfo er ikke helsepersonell, og unngår helst å kommentere medisinske spørsmål. Dette bør tas med legen.

Om vi likevel skal spekulere, så er det flere mulige årsaker til at alkohol kan forårsake hodepine, sånn helt generelt. Dette kan f.eks. handle om dagsform, hvor opplagt du er, samt alkoholens dehydrerende effekt (dvs. alkohol forårsaker væsketap, noe som igjen kan forårsake hodepine). Uansett virker det som om kroppen din har godt av å ikke utsettes for mer alkohol i en god stund fremover, ettersom den har fått såpass mye av det tidligere, og nå trenger restitusjon.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.