Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Ble jeg dopet ned?

Hei, jeg var på fest sammen med en del ukjente. Jeg drakk en flaske vin og blandet meg en drink med bacardi. Jeg fikk smake litt av andre. Jeg ble full. Jeg kjente jeg måtte ha vann, så gikk dermed å tok dette, deretter husker jeg ikke hva som skjedde. Jeg ble liggende på gulvet og ingen fikk helt kontakt med meg. Jeg ble fraktet på et rom sammen med venner og følte at noe var rart. Jeg så dobbelt, rommet vugget og jeg har aldri opplevd dette etter et slikt inntak av alkohol. Jeg kastetopp men klarte fint å svare på spørsmål. Vi ringte legevakt og jeg fikk dermed dra dit. De tok ikke urin eller blodprøve. Er det mulighet for at jeg ble dopet ned? Jeg ble bedre etter 2 timer. Jeg følte liksom at tankene var tilstede, men alt det andre var rart. Hva kan jeg gjøre nå? Blir litt engstelig av å tenke på dette. Vil det ha senskader hvis jeg ble dopet ned?

kvinne/jente |
20 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det høres ut som en veldig ekkel opplevelse. De virkningene du beskriver kan komme av å bare drikke alkohol, men det er jo også en mulighet for at du fikk i deg noe annet. Den eneste måten å få vite dette helt sikkert er å ta en blod/urinprøve. Vi vet ikke hvor lenge dette er siden, men er det relativt kort tid siden kan det være verdt å ta en test for å se om du får utslag på noe. Du kan også snakke med legevakta og høre hvordan de vurderte situasjonen.

Utover dette er det egentlig ingenting du kan gjøre nå, bortsett fra å ikke ta imot drikke fra andre i fremtiden. Selv om det var en kjip opplevelse gikk det heldigvis bra, og det er ikke vanlig å få noen senskader av et enkeltinntak. Hos de som får det, skjer det som regel noe akutt farlig der og da (overdoser, for lite oksygen, forgiftninger osv.) som legevakten ville ha fulgt opp dersom det var aktuelt for deg.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!