Husker ingenting fra festen. Jeg skjemmes!

Jeg var på fest. Jeg husker jeg begynte å drikke. Men plutselig våkner jeg opp i senga uten minner. Jeg føler meg så teit! Og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg skjemmes.

mann/gutt |
16 år |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

Vi forstår at det ikke er noen hyggelig opplevelse. Kanskje det kan hjelpe litt å vite hva som skjer rent fysiologisk?

Det er nemlig sånn at du kan få blackout om du drikker mye alkohol, fra promille fra ca. 1.4 og oppover.  Det som skjer er at overføringen fra korttidsminnet/arbeidsminnet til langtidsminnet svekkes, slik at du ikke husker noe fra hendelsen senere, men der og da er du klar over hva som skjer. Hvor mye tid som «er borte» fra hukommelsen kan variere fra gang til gang, men det er ikke uvanlig at det kan dreie seg om timer.

Mange som drikker alkohol opplever dette en, eller flere ganger i livet. De fleste synes som deg at det er flaut og blir engstelige for hva de kan ha gjort og sagt. Det er jo ikke så mye du kan gjøre med dette nå i ettertid, men hvis du bekymrer deg kan du snakke med de andre som var tilstede. Skulle det ha skjedd noe som må ordnes opp i får du muligheten til det da.

Utover det er vårt beste tips å se fremover, og heller passe på at dette ikke skjer neste gang du drikker. For å unngå at det skjer må du rett og slett passe på å ikke få like høy promille. Det kan du gjøre ved å drikke noe med lavere alkoholprosent, ikke shottte, drikke sakte, spise godt på forhånd og totalt sett drikke mindre.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.