Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Mammas fortid påvirker mitt forhold til alkohol

jeg bor hjemme med mamma og pappa og jeg har aldri sett noen av de drikke alkohol. min bestefar er alkoholiker, altså pappaen til mamma. vi snakker aldri om alkohol eller andre rusmidler hjemme fordi mamma har hatt den vanskelig i oppveksten med tanke på bestefar, men jeg hører at mamma og pappa krangler mye om det. for mamma nekter pappa å drikke alkohol, og jeg forstå jo at ho syntes det er ubehagelig, men det gjør at jeg også får ett anspent og ubehagelig forhold til alkohol. alkohol er kjempe tabu i vår familie, men jef syntes ikke alkohol burde være tabu og jeg syntes mamma burde forstå at man ikke bare drikker alkohol for å bli full, men for å kose seg. jeg syntes det hadde vært mye mer avslappet forhold hvis mamma bare hadde latt pappa for eksempel ta seg en øl hjemme eller når vi er ute å spiser. det er veldig vanskelig å forklare og jeg har egentlig ikke ett konkret spørsmål. men jeg bare får alltid en klump i magen hvis det er snak om å drikk med jentene osv selvom jeg er gammel nok og sånn. jeg gjemmer alkohol på rommet i en alder av 18år selvom mamma vet at jeg drikker. jeg har ALDRI rørt alkohol før jeg fylte 18 år selvom absolutt alle vennene mine begynte å drikke når de var rundt 16 år. det har jeg gjort bare fordi jeg har respektfull mamma men jeg føler forsatt et stort ubehag i ulike situasjoner i forbindelse med alkohol. og jeg blir også heldigste på mamma som dytter det videre overså meg. jef burde kunne ha ett bra forhold til drikke selvom ikke hun hadde det når hun bodde hjemme. jeg vet ikke helt hva jeg spørr om egentlig er bare frustrert og lei meg hele tiden og jeg får heller ikke møte bestefar noe særlig nå etter bestemor døde fordi mamma har kuttet all kontakt med han.. hva kan jef gjøre ?

kvinne/jente |
18 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi forstår godt at du er frustrert over dette, og at du ønsker å kunne ha et uproblematisk forhold til alkohol selv om din mor ikke har det. Vi ønsker ikke å unnskylde henne, men kan det være at hun ikke helt forstår hvor mye dette påvirker deg? Hvis du ikke allerede har gjort det, så anbefaler vi deg å ta en prat med henne og fortelle henne akkurat det du skrev til oss. Forsøk å få samtalen til å handle om hvordan du vil ha det, og hvordan dette påvirker deg, og ikke om det hun har gjort feil. Da kanskje det blir en god samtale.

Hvis du enten ikke vil snakke med henne, eller har gjort det men ingenting går gjennom, så synes vi du skal prøve å slutte å bry deg om hva mamma mener. Du er i ferd med å bli voksen, og du tar dine egne valg. Om hun dømmer deg fordi du drikker litt, så prøv å tenke at det handler om henne, og ikke om deg. Du ventet til du ble 18, og høres fornuftig ut i ditt forhold til akohol. Det er vanskelig å ikke bli påvirket av foreldres ønsker eller holdninger, men det er ikke umulig. Og øvelse gjør mester.

Når det gjelder det at det blir krangling fordi pappaen din ikke får lov til å drikke, skjønner vi at det også er frustrerende. Vårt tips er også her og forsøke å ikke bry deg. Pappaen din er voksen, og han må stå opp for seg selv. Om de krangler mye foran deg, så kan du begynne å be de slutte med det – og se om det hjelper. Hvis ikke så får du forsøke å fjerne deg fra situasjonen.

Vi håper at noe av det vi skrev gav mening!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.