Hvilke fordeler er det med narkotika?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvilke fordeler er det med narkotika?

Kvinne, 18 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Bruk av narkotika gir noen ganger en opplevelse som føles positiv der og da. For eksempel kan det være at mennesker som ofte føler seg stresset eller urolig, føler seg avslappet hvis de bruker dempende rusmidler. I motsatt fall kan det være at noen føler seg mer våken og oppkvikket hvis de bruker et stoff som stimulerer til det. Det hender også at folk bruker narkotika for å få mer selvtillit, for å føle seg modigere eller fordi de føler at de konsentrerer seg bedre og dermed gjør en bedre jobb på skolen eller arbeidsplassen. Noen bruker det f.eks. også fordi de føler at det bidrar til at de har et enklere sosialt liv, eller at visse typer rusmidler gir opphav til tanker, følelser og ideer man kanskje ikke ville fått ellers.

Når det er sagt, så finnes det også en del mulige ulemper med bruk av narkotika – noen av dem også ganske alvorlige. Bruk av rusmidler skaper noen ganger store vanskeligheter, både for de som er brukere av narkotiske stoffer og de menneskene som finnes rundt dem. På FHI sine sider kan du lese om skader og problemer knyttet til narkotikabruk.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.