God ettermiddag, mitt navn er NN og har den siste tiden slitt med panikkangst i flere anledninger de siste ukene, det blir såppas ubelhagelig at det går hardt utover sövnen min og er nå bitt et problem som gjör dagene etter veldig mye tyngre og blir ufattelig utamettet etter sånne dager/nettter.. tror et beroligende middel kunne hjulpet meg veldig mye

Mann, 24 år fra Trøndelag

(Anonymisert. Red.)


RUStelefonen svarer:

Det finnes en rekke ulike beroligende medikamenter. Dette er noe du kan spørre din lege om. Vi kan bare gi deg generelle råd om bruken. Mange beroligende medikamenter er vanedannende og de bør helst ikke brukes for lenge av gangen. Man skal derfor være temmelig forsiktig og helst kombinere medisiner med annen terapi/hjelp. Snakk også med din lege om regler for medisinbruk og helsekrav til førerkort dersom dette er aktuelt for deg.