Hei.

Jeg ser av et gammelt innlegg hvor en kvinne på 21 sier at hun opplevde hallusinasjoner på zopiklon. Den «nye» typen som er nå, har ikke den vonde smaken som var før. Men jeg har enda liggende ett brett av den med vond smak. På morgenen etter at jeg tok av dette brettet hadde jeg samme opplevelsen hvor jeg så at taket så vidt beveget seg og at han som sov ved siden av meg ble litt gamlere og litt forvrengt i ansiktet når jeg studerte han. Nå har jeg prøvd syre gjentatte ganger og kjenner godt til slike syn så jeg ble ikke redd av det. Fant det mer fascinerende. Men jeg kan forstå at dette kan være veldig skremmende. Det varte i ca 1,5 time etter at jeg stod opp. Og da var det ca 9 timer siden inntak. På den nye varianten som ikke har bismak, har jeg aldri opplevd dette. Jeg har ikke nevnt dette for legen da bretter er noen år gammelt og det ikke er et problem for meg og det går jo over. Men jeg finner det finurlig at jeg har akkurat samme opplevelsen som hun skrev i innlegget/spørsmålet sitt, og at det ikke er en kjent bivirkning av zopiklon.

Kvinne, 35 år fra Troms


RUStelefonen svarer:

Takk for veldig interessant innlegg. Det virker som dette går greit for deg, men som du sier, andre kan lett bli skremt og bekymra. Du kan gjerne ta kontakt med Legemiddelverket avd. Legemiddelovervåking, dersom du tenker dette er noe de bør høre om.

Kontaktinfo / Fagområde: Legemiddelovervåking | Tlf. +47 22 89 77 00 | bivirkninger@legemiddelverket.no