Jeg hørte for mange år siden at melk fungerer som motgift mot overdoser med heroin!?! Syns det høres rart ut, men jeg ble fortalt at om man er sammen med noen som får overdose, da kan man sette et skudd med melk for å redde livet til vedkommende. Jeg skulle prøve dette en gang for ca.20 år siden da en kamerat fikk overdose hjemme hos meg. Jeg torde ikke å ringe ambulanse pga naboer og selvfølgelig frykt for at politiet skulle komme.
Men jeg traff ikke årene til min kameraet, så jeg fikk ikke inn noe melk. Men jeg klarte heldigvis å få liv i kameraten min likevel.
Men nå, så mange år etter, lurer jeg på om det var bra jeg ikke satt melk intravenøst eller om det hadde vært en enklere måte å få liv i kameraten min.?
I dag er det heldigvis ikke så vanlige at politiet kommer til overdoser, så folk er ikke like redde for å ringe ambulanse. Og nå kan man jo få en spray til bruk ved overdoser. En liten utvikling i riktig retning.

Kvinne, 51 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Så bra det gikk godt med kameraten din!

Vi kjenner ikke til at melk kan ha noen slik effekt ved overdoser av heroin. Vi vil derimot sterkt anbefale Nalokson nesespray, som du selv nevner. Her finner du en oversikt over utleveringssteder hvis du er interessert.