Hvor mye må jeg drikke for å være normal? Jeg er full.

Annet, 36 år fra Vest-Agder


RUStelefonen svarer:

De fleste vil nok si at å være «normal» i dette henseendet er det samme som å være edru. Sånn sett blir også svaret at du ikke må drikke noe alkohol i det hele tatt, om du vil være «normal». Har du drukket alkohol vil du gradvis bli edru så sant drikkingen opphører. Hvor lang tid dette tar, kommer an på hvor mye du har drukket.

Om du derimot mener at du først blir «normal» ved en viss promille, kan nok ikke vi gi deg et fasitsvar på hvor mye alkohol som må til. Egentlig høres dette ut som en litt bakvendt tankegang. Om du likevel opplever at dette er tilfelle, kan du nok selv svare minst like godt på dette som vi. Når føler du deg normal?

Kanskje mener du: «Hvor mye er normalt å drikke?». Også dette er et veldig åpent spørsmål, og det kommer helt an på hvem du spør. For noen er det normalt å ikke drikke overhodet. For andre er det normalt å drikke mye. Men de aller fleste befinner seg nok et sted derimellom.

Du er velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat i åpningstidene dersom du ønsker å snakke nærmere om dette.