Lurer på hvor lenge THC er i tisset?

Mann, 18 år fra Vest-Agder


RUStelefonen svarer:

Hvor lenge THC kan spores i urin, kommer an på litt flere faktorer. Først og fremst handler dette om hvor mye og hvor ofte du røyker. Andre viktige faktorer inkluderer hvor sterk cannabis det er snakk om, samt hvor mye THC du faktisk fikk i deg på det aktuelle tidspunktet (eller de aktuelle tidspunktene), og hvor raskt akkurat du metaboliserer (bryter ned) THC.

Generelt kan vi si at dersom dette dreier seg om et engangstilfelle, vil du sannsynligvis teste rent på urinprøver innen en uke. Noen tester også rent allerede etter noen dager. Om du derimot røyker mer regelmessig, kan påvisningstiden bli en del lengre – opptil flere uker. Røyker du svært ofte og mye kan dette til og med spores i flere måneder.

Merk at disse tallene kun er veiledende – det vil alltid kunne forekomme individuell variasjon. Du kan lese mer på våre faktasider om cannabis, om urin- og blodprøver.