jeg skriver en presentasjon om narkotika og jeg lurer på om noen vet hva som er bra med narkotika og hva som er dårlig

Mann, 14 år fra Møre og Romsdal


RUStelefonen svarer:

Narkotika er et fellesnavn på veldig mange forskjellige stoffer (faktisk flere hundre!). Du finner en oversikt over alle stoffene i Narkotikalisten. Fordi stoffene på lista virker helt forskjellig er det ganske vanskelig å si noe felles for dem som er bra og dårlig. Derfor vil vi egentlig anbefale deg å heller velge ut et par stoffer og si hva som kan være positivt  og negativt med disse.

Skal vi likevel si noe generelt kan vi kanskje trekke frem at en del av stoffene kan brukes som medisin, noe som er positivt. En negativ ting med narkotika kan være at ganske mange av stoffene på lista kan være avhengighetsskapende.