Er det dødelig å ta 120 mg Maxalt sammen med 8 gram Zoloft?

Kvinne, 16 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Dette blir en type brukerveiledning vi ikke gir.

Maxalt er ikke et legemiddel som regnes som veldig overdosefarlig – men i store mengder kan det likevel gi noen svært ubehagelige bivirkninger (til dels også alvorlige bivirkninger). Sånn sett vil vi oppfordre deg til å holde deg til anbefalt dosering. Om du har øvrige spørsmål rundt trygg og korrekt bruk av denne medisinen, anbefaler vi at du tar opp dette med legen som har skrevet den ut. Utover dette gir vi ikke brukerveiledning på hvor store doser som evt. kan være skadelige. Det samme gjelder også kombinasjonen med Zoloft, som heller ikke anses som nevneverdig overdosefarlig, men som likevel kan gi ubehagelige bivirkninger i større doser enn anbefalt.

Nå vet ikke vi hvorfor du lurer på dette, men om du har det vanskelig, vil vi heller anbefale deg å finne noen å snakke med som kan hjelpe deg. Det finnes god hjelp å få, men da er det også viktig at du faktisk ber om denne hjelpen. I denne artikkelen fra Rådet for psykisk helse finner du informasjon om hvordan du kan anskaffe psykisk helsehjelp. Se også Ung.no sin oversikt over hjelpetjenester. Om du har akutte selvmordstanker, eller om du har inntatt en store mengder legemidler og er bekymret, ring legevakt på 116 117!