Hei,
Jeg avlegger urinprøver 3 ganger i uka + blodprøver 1 gang i måneden.
Jeg har gjort dette i 2017 også og da mener jeg at jeg betalte rundt 150,- per gang. Jeg har nå nytt fastlegekontor og må betale 400,- per urinprøve og 300,- per blodprøve.
Jeg har frikort (hadde ikke det i 2017), men fastlegen min sier at jeg må dekke alt selv siden førerkortsaker ikke går under helsehjelp.
Må lurer jeg på om fastlegen min tar feil? Kjenner andre som får dette dekket av frikortet.
Finner ingen andre steder jeg kan spørre om dette…

Kvinne, 24 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Det er i utgangspunktet riktig at du selv må betale for prøvene dine i førerkortsaker. Vi kjenner imidlertid ikke til hvordan dette blir når du har frikort. Vi vil derfor anbefale deg å kontakte Helfo direkte å spørre om dette. Her finner du kontaktinformasjon til Helfo.