Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Cipralex og alkohol

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg går på Cipralex 10mg hver dag i litt over 2 mnd nå, og jeg opplever at jeg blir super emosjonell på følelsene mine når jeg drikker alkohol. Tåler ingen noen som helst frekk kommentar o.l, har endt opp med å grine flere ganger under uviktigkrangel på fest, med følelser der jeg ikke betydde noe som helst og ble deprimert. Har også opplevd sinnsyk forferdelig panikkanfall og angstanfall når jeg ble kjeftet på pga en kompis kjeftet og ble skikkelig lei av meg, og fikk nesten ikke puste og var helt ute av meg, tok 40-60 min før jeg ble roet ned igjen.. Snakker etter min erfaring.

Mann, 20 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Felleskatalogen sier om Cipralex at «Kombinasjon med alkohol anbefales ikke.» Det kan jo være en av årsakene til at du reagerer som du gjør. Hvis du får mange negative reaksjoner på alkohol når du bruker Cipralex, er det lurt å droppe alkohol helt.

Vi anbefaler deg å ta dette opp med legen som foreskriver og be om råd og veiledning hvis du har behov for dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.