hei!
jeg tror jeg har et rus problem som gjør at jeg har begynt å distansere meg fra venner og familie, dette har blitt et problem som fortsetter, og jeg føler at jeg distanserer meg og gjør det til et utrolige stressende problem for alle andre forholde seg til meg. jeg merker at folk trekker seg tilbake fordi jeg gjør det vanskelig for dem. men jeg skjønner ikke hvor jeg skal starte for å gjøre det det bra igjen.

Mann, 27 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Det er veldig bra at du selv har oppmerksomhet på det som skjer. Det kan sikkert være temmelig ubehagelig for deg, og derfor er det ofte lurt å snakke med noen du ikke kjenner for å få noen tips. Du kan også vurdere å be om hjelp til å endre rusvanene dine. Et sted å begynne, kan f.eks. være Uteseksjonen i Oslo, de tilbyr både psykologhjelp og andre typer veiledning og hjelp.