Hei. Jeg mistet lappen i desember grunnet positivt utslag på THC. Har møtt opp til tilståelsesdom og gjort alt dette. Men en venn av meg fortalte meg at jeg må ta urinprøver for å få tilbake førerkort.
Har ikke fått noen som helst informasjon om dette, og når jeg spurte dommeren så fikk jeg beskjed om at det bare var bot og 10 mnd uten førerkort. Ingen som har gitt meg noen som helst beskjed angående urinprøver eller lignende. Er dette noe de skal opplyse meg om hvis dette er tilfelle, eller er jeg nødt til å kontakte rett instanser og etterspørre situasjonen i min sak?

Mann, 23 år fra Telemark


RUStelefonen svarer:

Det stemmer, som vennen din sier, at det er vanlig å måtte avlegge urinprøver for å få tilbake førerkortet. Vi kjenner jo ikke din sak, men hvis du ikke har fått noen informasjon vil vi anbefale deg å dobbeltsjekke dette. Du kan for eksempel ta kontakt med politiet eller Statens vegvesen.